612 са образуваните преписки, свързани с нарушения на изборните права на

...
612 са образуваните преписки, свързани с нарушения на изборните права на
Коментари Харесай

612 преписки за нарушения на изборните права и 69 досъдебни производства отчете прокуратурата |

612 са образуваните преписки, свързани с нарушавания на изборните права на жителите, а общо 69 са формираните досъдебни производства към началото на деня за размисъл преди плануваните за 11 юли 2021 година предсрочни парламентарни избори, регистрира прокуратурата.

Във Върховна касационна прокуратура действа дежурното звено от прокурори и чиновници, което обобщава постъпващата от прокуратурите в цялата страна информация, обвързвана с осъществени закононарушения и нарушавания на изборния развой, оповестиха от пресцентъра на ВКП.

Във всяка област на страната не престават работа и основаните регионални междуведомствени звена, които реализират съгласуваност за противопоставяне на закононарушенията срещу политическите права на жителите.

За изясняване на фактическата конюнктура, съдържаща се в сигналите, както и за събирането на задоволително данни за сбъднат състав на закононарушение от общ темперамент, наблюдаващите прокурори са упълномощили на органите на Министерство на вътрешните работи осъществяването на инспекции.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР